Clementoni DOC - Eğitici Konuşan Robot

Doc, İlk Konuşan Eğitici Robot

Doc, okul öncesi çocukların kodlama ve blok tabanlı programlamayı öğrenmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış eğitici konuşan bir robottur. Doc, çocuklara eğitimsel robot bilimini, artan zorluk seviyelerinde birçok oyun modu ile deneyimleyerek basit ve sezgisel bir şekilde tanıtır. Mantıksal düşünme, zekâ ve hesaplama becerilerini geliştirmeye yardımcı olan Doc, kutusunun içerisindeki oyun alanları üzerinde kurgulanmış çeşitli hedeflere ulaşırken nasıl hareket edeceğine karar vererek programlanır.
Bu oyun, STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) metodundan ilham alarak el becerilerinin, zekanın ve yaratıcılığın gelişimine yardımcı olur. İtalya'da tasarlanmış, geliştirilmiş ve test edilmiştir

1. Serbest Mod

Serbest modda, Doc oyun alanında veya temiz ve düz bir yüzey üzerinde, herhangi bir yere hareket etmekte serbesttir. Oyun alanı olmadan oynandığında, çocuk robotun kafasında bulunan tuş takımı üzerinden kumanda eder ve hareketlerini gözlemleyerek eğlenir. Oyun alanı 1 kullanarak, çocuk komut dizilerinin robota nasıl verildiğini öğrenir. Kırmızı kartlar, çocuğa programlama aşamasında hedefe ulaşmak için gereken komutları adım adım göstererek yardımcı olur.

2. Eğitim Modu

Bu modda, diziler sırasında programlama yeteneklerinizi sınamak için nereye gidileceğine ve Oyun alanı 1'de ulaşılması gereken hedeflere karar veren Doc'tur. Doc'u başlangıç noktasına yerleştirin ve onaylamak için OK düğmesine basın. Doc daha sonra bir dizi halindeki üç hedefe ulaşmak ister. Oluşturulacak ilk komut dizisi, başlangıç noktasından ilk hedefe ulaşmak için kullanılır; ikinci sırada, ilk hedefin kutusundan ikinci hedefin kutusuna geçmeyi ve son olarak da, ikinci hedefin kutusundan başlayarak son hedefin kutusuna ulaştırılarak Doc'un hareketlerinin sona erdirilmesini ister. Doc, istenilen hedefe ulaşıp ulaşılmadığını veya hedefe giderken farklı bir hatanın oluşup oluşmadığını bildirir. Oyuncu için verilen üç hedefin her serisi için üç deneme hakkı vardır. Yeni bir diziyle başlamak için, sadece robotun kafasında bulunan “Sil” düğmesine basılması yeterlidir.

3. Oyun Modu

Oyun modu, 6 yaş ve üstü çocuklar için önerilir, bu modda oyun alanı 2 ve mavi kartların kullanılması gerekmektedir. Doc, ulaşılacak iki hedefi gösteren bir kart seçilmesini isteyecektir: “toplanması” gereken bir nesne ve nesnenin "götürülmesi" gereken noktayı işaret eder. Robot, oyun alanı üzerinde başlangıç noktasına konduğunda bulunduğu yeri tanır ve kendisinden istenen hareketleri ve eylemleri yapar; robot hedefe ulaştığında, oyuncu rota kartını kazanır. Gidilmesi gereken rota boyunca kırmızı bir çerçeve ile belirtilen ve uzak durulması gereken engellere dikkat edin! Oyun tek başına, veya mümkün olan en yüksek puanı alması gereken başka bir oyuncuyla birlikte eğlenceli bir şekilde oynanabilir.

Okullarda Kodlama ve Programlama

Kodlama ile çocuklar programlamayı eğlenceli bir şekilde öğrenir! Clementoni, İtalya Eğitim Bakanlığı (MIUR) tarafından belirlenen okulda kodlamayı içeren didaktik programların gelişimini takip etmektedir. Tasarım ve geliştirilme süreçlerinde Urbino Üniversitesi'nden Profesör Alessandro Bogliolo ile birlikte çalışılmaktadır. Kodlama, bilgisayar programlamanın temellerini öğrenmeyi sağlar, özetle bilgisayara “konuşmayı” öğretir ve makineye komutları kolay ve sezgisel bir şekilde verir. Mantıksal düşünme ile birlikte belirli bir hedeften başlayarak problemleri analiz edip çözerek hedefe ulaşmak için en iyi stratejiye karar verme yeteneğini geliştirmeyi amaçlayan bir öğrenme yoludur. Bundan sonrası bu prosedürleri yürütmesi gereken robota aktarmadır.




yukarıdaki uygulamalr https://www.rokodemi.com sitesinden demo tanıtım dersleridir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

mBlock ile Arduino 5.1.Ders Sokak Lambası Uygulaması